Υλικά Για τη ζύμη & τη γέμιση: 60 γρ. ζάχαρη 160 γρ. καστανή ζάχαρη 60 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 10 γρ. ξηρή μαγιά 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα…

Υλικά Για τη ζύμη & τη γέμιση: 60 γρ. ζάχαρη 160 γρ. καστανή ζάχαρη 60 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου 80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 10 γρ. ξηρή μαγιά 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα…
Υλικά Για τα cookies: 900 γρ. αλεύρι 2 κ.σ. κανέλα 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ. τριμμένο γαρίφαλο 1 κ.γ. μαγειρική σόδα 2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη 1 κ.γ. αλάτι…
Υλικά 1 – 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια pecan 1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας 3 Ηπειρώτικα Αυγά 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική 1/3 του φλιτζανιού σκούρα…
Υλικά Για τα brownies: 450 γρ. πραλίνα φουντουκιού 2 μεσαία Ηπειρώτικα Αυγά 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ. βούτυρο, για το ταψί Για το σερβίρισμα: 50 γρ. λιωμένη κουβερτούρα 20 marshmallows 150 γρ. λευκό…
Μια εύκολη και δροσερή συνταγή για κρέμα λεμονιού, που είναι ιδανική για κάθε περίσταση! Υλικά 2 Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος πολύ μεγάλα. Ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου. 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια…
Τα «Oeufs en meurette» είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Βουργουνδίας, που έχει ως βάση αυγά ποσέ με σάλτσα meurette ή σάλτσα bourguignon. Υλικά 350ml φρουτώδες κόκκινο κρασί 225ml ζωμό…
Υλικά 4 φλιτζάνια του τσαγιού́ καθαρισμένα αμπελοφάσουλα ή και άλλα φρέσκα φασολάκια 60 ml ελαιόλαδο 1 ξερό́ κρεμμύδι πολτοποιημένο 1 μεγάλη πατάτα, καθαρισμένη, τριμμένη και καλά́ στυμμένη 8 Ηπειρώτικα Αυγά́…
Υλικά: 125 γρ. χοιρινό κρέας, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 κουταλιές της σούπας λάδι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 μικρό τεμάχιο καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες…
Υλικά 1 κουταλιά της σούπας μέλι 1 μέτρια μπανάνα 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο 1 ½ κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου 1/2 φλιτζάνι ασπράδι από Ηπειρώτικα…
Υλικά: 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι Αλάτι Πιπέρι 150 γρ. guanciale 1 κ.σ. βούτυρο 1 Ηπειρώτικο Αυγό ολόκληρο 4 κρόκοι 100 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο Εκτέλεση: Σε μία κατσαρόλα με…