Εταιρία

Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε.

Ξεκινήσαμε από τα Ιωάννινα με την Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. το 1962, μια εταιρία αμιγώς οικογενειακή και την εξελίξαμε σε μία από τις μεγαλύτερες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Ελλάδας στον τομέα της παραγωγής και της παστερίωσης αυγών, καθώς και της παραγωγής εδαφοβελτιωτικoύ.

Για πάνω από 50 χρόνια, με αφοσίωση στη δουλειά μας και σεβασμό στον καταναλωτή, προσφέρουμε σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό, φρέσκα αυγά από κότες ταϊσμένες με αγνές πρώτες ύλες.

Φροντίζουμε οι κότες να ζουν σε ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξή τους και για την παραγωγή των αυγών. Όραμά μας από την ίδρυσή μας έως και σήμερα παραμένει η ισορροπημένη διατροφή των Ελλήνων με τροφές υψηλής διατροφικής αξίας. Σε αυτές τις τροφές, το αυγό αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο.

Εφαρμόζοντας τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ελέγχους σε κάθε στάδιο της παραγωγής, χτίζουμε μέρα με τη μέρα μία σχέση εμπιστοσύνης με τους καταναλωτές. Για εμάς καινοτομία αποτελεί η πιστή αφοσίωση στην παράδοση με χρήση της πιο σύγχρονης τεχνολογίας στα τρόφιμα.

Όλοι μας δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση των πρακτικών μας, τη δημιουργία νέων προϊόντων, ακολουθώντας παράλληλα τις αρχές της Αειφόρου Ανάπτυξης, με απόλυτο σεβασμό στο Περιβάλλον, τα Πτηνά και τον Άνθρωπο.

Η ιστορία μας

Η αρχή της διαδρομής μας

Η ιστορία της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. ξεκινά το 1962 στα Ιωάννινα, στον τόπο που το φυσικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την αγνότητά και την ομορφιά του. Τότε ο ιδρυτής της, πιστεύοντας στο μέλλον της πτηνοτροφίας στη χώρα μας έκανε την αρχή. Κατασκεύασε τον πρώτο θάλαμο παραγωγής με 3.000 κότες. Την εποχή εκείνη η οργανωμένη πτηνοτροφία ήταν κάτι άγνωστο στη χώρα μας αφού όλα τα αυγά προερχόντουσαν από χωρικές εκτροφές.

Ανάπτυξη με σταθερά βήματα

Τα χρόνια που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν την ορθότητα της σκέψης και της επιλογής του ιδρυτή. Η εταιρεία αναπτύχθηκε με σταθερά βήματα έχοντας από την πρώτη στιγμή ως κύριο στόχο, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Η νέα γενιά ακολούθησε

Το 1982, η εταιρεία πέρασε στα χέρια των 2 παιδιών του ιδρυτή. Με συνεχείς επενδύσεις πάντα σε τεχνολογίες αιχμής, οι παραγωγικές μονάδες της εταιρίας εκσυγχρονίστηκαν, επεκτάθηκαν ενώ καθετοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες.

Οργανικό λίπασμα

Το 1995 προχώρησαν στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων των πτηνοτροφικών μονάδων και μετατροπής τους σε οργανικό λίπασμα. Έτσι αποτέλεσε μία από τις πρώτες μονάδες αυγοπαραγωγής στην Ελλάδα που δεν επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον με τα απόβλητα της.

OVO FRESCO Α.Β.Ε.Ε.

Τα δύο αδέλφια το 1999 έκαναν το επόμενο μεγάλο και ταυτόχρονα πρωτοπόρο βήμα για την αυγοπαραγωγή στη χώρα μας. Ίδρυσαν την OVO FRESCO A.B.E.E. Για πρώτη φορά στη χώρα μας παρήχθησαν φρέσκα παστεριωμένα προϊόντα αυγού. Από τότε η OVO FRESCO Α.Β.Ε.Ε., έχει γίνει κύριος προμηθευτής της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εταιρειών μαζικής εστίασης, ενώ παράλληλα προωθεί με επιτυχία τα προϊόντα της στις χώρες των Βαλκανίων και της Κύπρου.

Ηπειρώτικα Αυγά

Το 2010 ξεκίνησε η κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά των αυγών με την επωνυμία «Ηπειρώτικα Αυγά». Η ονομασία επιλέχθηκε γιατί περιλαμβάνει όλες τις αξίες της Ηπειρώτικης προέλευσης. Αγνά προϊόντα, καθαρό περιβάλλον, άνθρωποι με μεράκι για παραγωγή και αγάπη για τα ζώα.

Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα…

Σήμερα η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε., 50 χρόνια και πλέον μετά την ίδρυσή της, έχει πτηνοτροφεία πλήρως καθετοποιημένα, συνολικής δυναμικότητας 200.000 ορνίθων, παράγοντας αυγά καθημερινά και διανέμοντάς τα σε όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος!

Παραγωγικές Μονάδες

Παραγωγή Πτηνοτροφικής Μονάδας

Στην Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε., θεωρούμε ότι για να εξασφαλιστεί η παραγωγή αυγών υψηλής ποιότητας που ταυτόχρονα θα έχουν το καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας είναι σημαντικό.

grass

Παραγωγή Εδαφοβελτιωτικού

Η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ξεκινήσαμε το 1995 τη λειτουργία του εργοστασίου κομποστοποίησης των στερεών αποβλήτων των πτηνοτροφείων.

Ποιότητα και Πιστοποιήσεις

H ποιότητα των προϊόντων μας είναι η σημαντικότερη παράμετρος στις καθημερινές μας λειτουργίες. Με ένα αυστηρό σύστημα αυτοελέγχου σε εσωτερικό εργαστήριο αλλά και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των αυγών που παράγουμε. Στην Πτηνοτροφική Ιωαννίνων, η ποιότητα είναι η ασφάλεια αλλά και η ικανοποίηση του κάθε καταναλωτή όταν δοκιμάζει τα προϊόντα μας.

Δίκτυο Διανομής

Οι εγκαταστάσεις της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. βρίσκονται στο ιστορικό Μπιζάνι, Ιωαννίνων. Από εκεί ξεκινά ένα άρτιο δίκτυο διανομής των προϊόντων μας σε όλη την Ελλάδα.

Η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. διαθέτει ιδιόκτητο στόλο φορτηγών ψυγείων που πληρούν τις προδιαγραφές όλων των συστημάτων ποιότητας τροφίμων. Η εταιρία μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου αντιπροσώπων – χονδρεμπόρων, επιτυγχάνει τη μέγιστη γεωγραφική κάλυψη της αγοράς.

Επενδύσεις

Η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε., είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής αυγών στην Ελλάδα, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και μία καθετοποιημένη μονάδα παραγωγή. Κάθε χρόνο, η εταιρεία μας υλοποιεί υψηλού κόστους επενδύσεις με στόχο τον συνεχή εκσυγχρονισμό της. Με τον τρόπο αυτό η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε. σχεδιάζει την προοπτική της.

Μάθε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Έχουμε ως βασική μας προτεραιότητα, τη λειτουργία μας σε αρμονία με τους ανθρώπους και τη φύση. Για το λόγο αυτό ήμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στα θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Σε καθημερινή βάση, όλες οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες αξιολογούνται με το κατά το δυνατόν μεγαλύτερο όφελος για την τοπική κοινωνία και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Ζώντας από την κοινωνία φροντίζουμε να στηρίζουμε δομές και προσπάθειες φορέων. Για το λόγο αυτό μέσω χορηγιών ή διάθεσης δωρεάν προϊόντων σε ιδρύματα και φορείς, στηρίζουμε τα κοινωνικά ευαίσθητα στρώματα της κοινωνίας μας.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι