Μια εύκολη και δροσερή συνταγή για κρέμα λεμονιού, που είναι ιδανική για κάθε περίσταση!

 

Υλικά

  • 2 Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος πολύ μεγάλα. Ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 3 μέτρια ζουμερά λεμόνια ακέρωτα για το ξύσμα και 200ml χυμό
  • 1⅓ φλ. Ζάχαρη
  • 125 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια ιδανικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού corn flour

 

Εκτέλεση

Για την κρέμα λεμονιού παίρνουμε τα λεμόνια και τα πλένουμε καλά.

Έπειτα τα ξύνουμε εξωτερικά, για να πάρουμε το ξύσμα.

Στη συνέχεια τα κόβουμε και τα στύβουμε, ώστε να χρησιμοποιήσουμε 200ml από τον χυμό.

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, τον χυμό, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το corn flour.

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Μέχρι να αποκτήσει την τελική της μορφή η κρέμα, απαιτείται συνεχές ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.

Μετά από 10 περίπου λεπτά η κρέμα θα αρχίσει να πήζει.

Όταν είναι έτοιμη, την τοποθετούμε σε μπολ και την αφήνουμε να παγώσει.

Καλή απόλαυση!

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι