Συνταγή για το πιο νόστιμο, αφράτο και αρωματικό Carrot Cake!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 500 γρ. τριμμένο καρότο
  • 4 Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής από Κόκκινο Καλαμπόκι
  • 220 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 300 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ. γλ. Κανέλα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • Λίγο βούτυρο & αλεύρι για τη φόρμα

Για το frosting:

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 20 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση

Για το κέικ:

Για τη βάση του carrot cake, χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ, τα Ηπειρώτικα Αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ καλά.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.

Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και στο τέλος ρίχνουμε τα καρύδια. Έπειτα ανακατεύουμε, προκειμένου να πάνε παντού.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.

Αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160-170°C στον αέρα, βάζουμε το κέικ για ψήσιμο, για περίπου 1 ώρα.

Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να παγώσει καλά πριν τοποθετήσουμε σε αυτό το frosting.

 

Για το frosting:

Μέσα στο μίξερ χτυπάμε καλά το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να ενοποιηθούν.

Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη κρέμα.

Τέλος, απλώνουμε το frosting πάνω, αλλά και μέσα στο carrot cake, εφόσον το επιθυμούμε. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με τριμμένα καρύδια και ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι.

 

Καλή απόλαυση!

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι