Υλικά:
400 γρ. ανάμεικτα λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθια, σπανάκι και μανιτάρια
4 μεσαία Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/3 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
60 γρ. αγελαδινό βούτυρο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο multi τα λαχανικά μέχρι να τριφτούν, αλλά να μη λιώσουν εντελώς.
Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζουμε και περιμένουμε να στραγγίξουν από τα υγρά τους.
Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι με το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Έπειτα συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ, αδειάζουμε το μείγμα, το στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει το αλμυρό κέικ.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.