Υλικά για 6 muffins:

6 Ηπειρώτικα Αυγά ΠΙΝΔΟΣ

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

80 ml γάλα

60 ml ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο

1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

50 γρ. τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή παρμεζάνα)

1 μικρό κολοκυθάκι ή καρότο τριμμένο (προαιρετικά για extra υγρασία και χρώμα)

Λίγο βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι

 

Εκτέλεση

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αέρα).

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί.

Σε άλλο μπολ, χτύπησε το γιαούρτι, το γάλα και το ελαιόλαδο.

Ένωσε τα δύο μείγματα και πρόσθεσε προαιρετικά το τριμμένο λαχανικό.

Μοίρασε το μείγμα σε φορμάκια για muffins (κατά τα 2/3) και ψήσε για 20–25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Όσο ψήνονται, τηγανίζουμε τα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ή βούτυρο, ώστε ο κρόκος να παραμείνει μαλακός.

Μόλις τα muffins είναι έτοιμα, τοποθέτησε από πάνω ένα τηγανητό αυγό και λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή μυρωδικά (όπως σχοινόπρασο ή ρίγανη).

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι