Υλικά
Για τα cookies:
900 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. τριμμένο γαρίφαλο
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.σ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.γ. αλάτι
225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. καστανή ζάχαρη
2 Ηπειρώτικα Αυγά, μεσαία
300 γρ. μέλι
Για τον στολισμό:
2 ασπράδια από Ηπειρώτικα Αυγά
480 γρ. άχνη ζάχαρη
35 γρ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Για τα cookies:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, τη σόδα, το τζίντζερ, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, περιμένοντας να απορροφηθούν καλά.
Στη συνέχεια, βάζουμε το μέλι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Αφού έχει διαμορφωθεί το αρχικό μείγμα, προσθέτουμε τα στερεά υλικά που αφήσαμε στην άκρη προηγουμένως και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά.
Βγάζουμε τη ζύμη από το μίξερ και την πλάθουμε για λίγο με τα χέρια μας.
Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα τυλίγουμε τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με αλεύρι και την ανοίγουμε με έναν πλάστη.
Κόβουμε μπισκότα σε χριστουγεννιάτικα σχέδια και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν. Όταν τα αφαιρέσουμε από τον φούρνο θα είναι μαλακά, αλλά όταν κρυώσουν θα γίνουν σκληρά και τραγανά.
Για τον στολισμό:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, αφού πρώτα την έχουμε περάσει από σίτα, τον χυμό λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα μπισκότα με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.
Αφήνουμε να στεγνώσουν και απολαμβάνουμε!