Υλικά
- 1 – 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια pecan
- 1 φλιτζάνι φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries
- 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
- 3 Ηπειρώτικα Αυγά
- 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/3 του φλιτζανιού σκούρα καστανή ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°.
Απλώνουμε τα μισά καρύδια pecan σε ένα ταψί και τα καβουρδίζουμε για 5 – 7 λεπτά στο φούρνο ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να αρωματιστούν.
Ταυτόχρονα λιώνουμε ελαφρά τα cranberries μέχρι να σπάσουν, χωρίς όμως να πολτοποιηθούν.
Τα απλώμουμε στον πάτο του φύλλου πίτας.
Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι.
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια pecan και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τα cranberries και ανακατεύουμε.
Ψήνουμε 40 έως 45 λεπτά.
Τέλος, σερβίρουμε!