Υλικά για τη βάση:
250 ml 100% Παστεριωμένο Ασπράδι αυγού, Ηπειρώτικα Aυγά
1 κ.σ. τυρί κρέμα
1/4 κ.γ. baking powder
λίγο αλάτι

Υλικά για την σάλτσα:
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
ρίγανη
αποξηραμένος βασιλικός
πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη

Υλικά για topping:
80 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
1/2 κούπα ντοματίνια
1 πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ασπράδι, λίγο αλάτι και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να πάρουν την μορφή μαρέγκας. Μόλις το μείγμα του αυγού είναι έτοιμο, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το baking powder και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και δίνουμε το σχήμα της πίτσας. Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 °C για 15′-20′, μέχρι να χρυσαφίσει το cloud bread το οποίο θα είναι η βάση μας.
Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και τα topping της επιλογής μας. Ψήνουμε για άλλα 5′-10′ λεπτά στους 180°C σε αέρα, μέχρι να λιώσει το τυράκι.

Η πρωτεϊνική πίτσα μας από ασπράδι αυγού είναι έτοιμη! Καλή απόλαυση!

Διατροφικές πληροφορίες: (1/4 συνταγής)
• Θερμίδες: 219
• Πρωτεΐνη: 18 γρ.
• Υδατάνθρακες: 4,5 γρ.
• Λιπαρά: 14 γρ.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι