Εύκολη Αφράτα και πεντανόστιμα cupcakes σε μόλις 20 λεπτά με επικάλυψη μαρέγκας για μικρούς και μεγάλους
Συστατικά:
Υλικά:
Ηπειρώτικα Αυγά 4
Βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 250 γραμμάρια
Ζάχαρη 250 γραμμάρια
Γάλα 180 γραμμάρια
Αλεύρι 300 γραμμάρια
Μπέικιν Παουντερ 10 γραμμάρια
Για την επικάλυψη:
Νερό 40 γραμμάρια
Ζάχαρη 180 γραμμάρια
3 Ηπειρώτικα Ασπράδια Αυγού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργήσουμε μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα Ηπειρώτικα Αυγά, σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και παράλληλα ανακατεύοντας.
Αφού τελειώσουμε με όλα τα παραπάνω, προσθέτουμε το γάλα, χωρίς να σταμτήοσυμε να ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μείγμα σε καραμελόχαρτα και σε φόρμες των muffins. Ψήνουμε τα cupcakes για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C.
Αφήνουμε να κρυώσουν. Γαρνίρουμε την επικάλυψη.
Για την επικάλυψη:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι η θερμοκρασία φτάσει τους 115ºC. Ξεκινάμε να χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά σε μαρέγκα και συνεχίζουμε να βράζουμε τη ζάχαρη μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 123-125ºC και αμέσως την αδειάζουμε σιγά-σιγά μέσα στη μαρέγκα συνεχίζοντας το χτύπημα περίπου 10 λεπτά.