Υλικά:
2 κιλά κολοκυθάκια, τριμμένα
8 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
½ ματσάκι δυόσμου, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
250 γρ. φέτα, ψιλοκομμένη
120 γρ. λαδοτύρι Μυτιλήνης, τριμμένο
8 μεσαία Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος, σε θερμοκρασία δωματίου
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγη ώρα, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στύβουμε καλά τα κολοκύθια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε λίγη φρυγανιά σε όλη την επιφάνειά του.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα φρυγανιά τριμμένη και λίγο λαδοτύρι.
Ψήνουμε για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι το σφουγγάτο να σφίξει και να ροδίσει.
Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με λίγο δροσερό γιαούρτι.