Υλικά
125 γρ. αλεύρι
250ml ζωμό Dashi ή ζωμό ψαριού ή ζωμό λαχανικών
1 ασπράδι αυγού από τα Ηπειρώτικα Αυγά
100 γρ. λευκό λάχανο κομμένο
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι

Για το σερβίρισμα
1 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο τουρσί τζίντζερ
Μαγιονέζα
Okonomiyaki Sauce ή κέτσαπ

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ζωμό, το Ασπράδι από Ηπειρώτικα Αυγά και το αλεύρι.
Προσθέτουμε το λάχανο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύοντας καλά.
Προθερμαίνουμς ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ηλιέλαιο.
Με τη βοήθεια μιας κουτάλας, παίρνουμε τον χυλό και τον ρίχνουμε σε ζεστό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σχηματίζοντας μικρά pancakes.
Ρίχνουμε πάνω από κάθε pancake λίγο bacon και λίγο αλατοπίπερο.
Γυρίζουμε και ψήνουμε καλά την πλευρά με το μπέικον, μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο, λίγη μαγιονέζα, okonomiyaki sauce ή κέτσαπ και το τουρσί τζίντζερ.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι