Υλικά:
6 μεγάλα Ηπειρώτικα Αυγά
6 τορτίγιες
2 μεγάλες ντομάτες σε ροδέλες
1 μεγάλη πιπεριά τσίλι αποξηραμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πιπεριές κόκκινες, σε καρεδάκια
2 πιπερίτσες τσίλι φρέσκες, ψιλοκομμένες
2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ, περασμένες από το μούλτι
2 φύλλα δάφνης
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο και τσογαρίζετε το κρεμμύδι με το σκόρδο, τις τσίλι πιπεριές και το φύλλο δάφνης. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 2
Μαγειρεύετε για περίπου 5 – 10 λεπτά, αφού έχουμε χαμηλώσει τη θερμοκρασία και έχουμε ρίξει τα ντοματάκια κονκασέ. Απλώνετε πάνω από τη σάλτσα τις ροδέλες ντομάτας. Με την ανάποδη μιας ξύλινης κουτάλας δημιουργείτε κοιλότητες στην σάλτσα και σπάτε μέσα τα Ηπειρώτικα Αυγά. Αλατίζετε τα Ηπειρώτικα Αυγά, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και αφήνετε για 3-4 λεπτά να μαγειρευτούν.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ζεσταίνετε ελαφρά τις τορτίγιες στον φούρνο στους 180 ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα Ηπειρώτικα Αυγά τοποθετώντας από 1 Ηπειρώτικο Αυγό και άφθονη σάλτσα πάνω από κάθε τορτίγια. Αν επιθυμείτε πιο πικάντικη γεύση, μπορείτε να τους προσθέσετε μερικές σταγόνες tabasco.