Οδηγίες Παρασκευής:
Για την τούρτα: Χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε λεκάνη που βρίσκετε πάνω σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρι) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (40Νο) ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 ως 30 λεπτά.
Για τις κρέμες: 1η κρέμα: Χτυπάμε το ένα μόρφατ με την ανάλογη ζάχαρη και προσθέτουμε την μία κουβερτούρα λιωμένη και δύο βανίλιες. 2η κρέμα: Χτυπάμε το δεύτερο μόρφατ με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε στη συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα και τις βανίλιες. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη και συναρμολογούμε την τούρτα μας.
Υλικά:
- 10 Ηπειρώτικα Αυγά
- 2,5 κούπες ζάχαρη
- 2,5 κούπες αλεύρι φαρινάπ
- 6 κσ κακάο
- 2 μόρφατ (κονσέρβα)
- 2 κουβερτούρες
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 4-5 βανίλιες
- Ζάχαρη τόση όση ένα κουτί μόρφατ