Οδηγίες Παρασκευής:

Για την τούρτα: Χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε λεκάνη που βρίσκετε πάνω σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρι) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (40Νο) ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 ως 30 λεπτά.

Για τις κρέμες: 1η κρέμα: Χτυπάμε το ένα μόρφατ με την ανάλογη ζάχαρη και προσθέτουμε την μία κουβερτούρα λιωμένη και δύο βανίλιες. 2η κρέμα: Χτυπάμε το δεύτερο μόρφατ με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε στη συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα και τις βανίλιες. Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη και συναρμολογούμε την τούρτα μας.

Υλικά:

  • 10 Ηπειρώτικα Αυγά
  • 2,5 κούπες ζάχαρη
  • 2,5 κούπες αλεύρι φαρινάπ
  • 6 κσ κακάο
  • 2 μόρφατ (κονσέρβα)
  • 2 κουβερτούρες
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 4-5 βανίλιες
  • Ζάχαρη τόση όση ένα κουτί μόρφατ

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ (26510) 94180 / 92743 / 93988 / 91787
F (26510) 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι