Οδηγίες Παρασκευής:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις πατάτες και το ελαιόλαδο να τις καλύψει σε δυνατή φωτιά . Μόλις αρχίζει να βράζει (τσιρτσιρίζει) χαμηλώνουμε στην μέτρια φωτιά και προσθέτουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.

Ανακατεύουμε να μην κολλήσουν για περίπου 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε για ακόμα 10 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε και στραγγίζουμε τις πατάτες σε ένα πιάτο βάζοντας από πάνω χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και προσθέτουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε σιγά – σιγά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και την τορτίγια μέχρι να πήξει από κάτω για 4 λεπτά περίπου. Για να την γυρίσουμε την καπακώνουμε με ένα πιάτο και αναποδογυρίζουμε.

Τέλος την βάζουμε πάλι στο τηγάνι αφήνοντάς την για περίπου 3-4 λεπτά και μετά είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Υλικά:

  • 4 πατάτες μεγάλες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο κομμένο σε μισοφέγγαρα
  • 4 Ηπειρώτικα Αυγά
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για την ομελέτα

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ (26510) 94180 / 92743 / 93988 / 91787
F (26510) 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι