Συστατικά:

Υλικά:

10 Hπειρώτικα Αυγά
2 Ηπειρώτικα Αυγά, χτυπημένα
1 κ.σ. θυμάρι
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
700 γρ. κιμά χοιρινό
1 κ.σ. μουστάρδα, αγγλική
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι κατά προτίμηση
Πιπέρι κατά προτίμηση
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. κρεμμύδι, σε σκόνη
2 λίτρα ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
1 κ.γ. κοφτό σκόρδο, σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βήμα 1:
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε απαλά τα 10 Ηπειρώτικα Αυγά και τα βράζουμε 4 ½ λεπτά.

Βήμα 2:
Αφαιρούμε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε σε μπολ με πάγο και κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Μόλις κρυώσουν αφαιρούμε το τσόφλι τους.

Βήμα 3:
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4:
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 5:
Πλάθουμε σε 10 μπαλάκια (70 γρ. το κάθε ένα).

Βήμα 6:
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο στη φωτιά για να κάψει καλά.

Βήμα 7:
Σε ένα μικρό μπολάκι, στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και βάζουμε μέσα το ένα μπαλάκι του κιμά. Το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να απλώσει καλά και στα τοιχώματα του μπολ.

Βήμα 8:
Περνάμε το ένα Hπειρώτικο Αυγό από τη φρυγανιά και το τοποθετούμε στο μπολάκι με τον απλωμένο κιμά.

Βήμα 9:
Τυλίγουμε τη διάφανη μεμβράνη ώστε ο κιμάς να καλύψει το Ηπειρώτικο Αυγό.

Βήμα 10:
Το περνάμε από το αλεύρι, τα χτυπημένα Ηπειρώτικα Αυγά και τη φρυγανιά. Σε αυτό το σημείο, αν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε αμέσως, μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο και να τα κρατήσουμε έως 2 ημέρες.

Βήμα 11:
Βάζουμε τα παναρισμένα μπαλάκια στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για να ψηθεί καλά ο κιμάς.

Βήμα 12:
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ρόκα. Κόβουμε με πριονωτό μαχαίρι.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι