Υλικά

1 έτοιμη ζύμη για τάρτα

1 δεματάκι σπαράγγια, καθαρισμένα

Λίγη μουστάρδα

2 Ηπειρώτικα Αυγά

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1½ φλιτζάνι φρέσκο κατσικίσιο τυρί, λιωμένο με το πιρούνι

1/2 φλιτζάνι τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.

Βουτυρώνουμε το ταψί, απλώνουμε τη ζύμη και κόβουμε όσο εξέχει.

Ψήνουμε για λίγο τη βάση της τάρτας, ώστε να ροδίσει ελαφρά.

Ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει τα σπαράγγια για 3-4 λεπτά, χωρίς να βράσουν εντελώς.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και να κρατήσουν το χρώμα τους.

Τα στραγγίζουμε ξανά καλά.

Τα κόβουμε και κρατάμε τις κορφές.

Το υπόλοιπο τρυφερό στέλεχος των σπαραγγιών το πολτοποιούμε στο μπλέντερ με την κρέμα, τα αυγά, το τυρί και τη μουστάρδα.

Αλατοπιπερώνουμε.

Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι