Υλικά:
• 9 Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος
• 750 γρ. φέτα
• 300 ml φρέσκο πλήρες γάλα
• 80 γρ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο
• 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
• Ελάχιστο αλάτι
• Πιπέρι
• 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
• Λίγο λιωμένο βούτυρο γάλακτος, για το άλειμμα

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τα Ηπειρώτικα Αυγά Πίνδος, τη φέτα, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 από τα φύλλα, βουτυρωμένα καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Καλύπτουμε με άλλα 2 φύλλα, βουτυρωμένα, και απλώνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
Τέλος, τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα έχουμε βουτυρώσει.
Κόβουμε τα κομμάτια των φύλλων που εξέχουν από το ταψί και φέρνουμε τις άκρες προς τα μέσα, τυλίγοντάς τες γύρω γύρω στα τοιχώματα του ταψιού.
Ραντίζουμε την πίτα με λίγο κρύο νερό, τη χαράζουμε ελαφρά και την ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στον αέρα στους 190°C, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι