Οδηγίες παρασκευής:

 

Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι με τα χέρια μας και το χωρίζουμε στη μέση.

 

Ανακατεύουμε σε μπολ τα τυριά με τον ξερό άνηθο. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα “Ηπειρώτικα Aυγά αχυρώνα με καλαμπόκι’’ μαζί με το γάλα και προσθέτουμε πιπέρι.

 

Στη συνέχεια, βάζουμε όλη την ποσότητα του βουτύρου σε ένα μικρό μπολ και το ζεσταίνουμε  στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να λιώσει. Βουτυρώνουμε καλά το ταψί (32 εκ. διάμετρος) και απλώνουμε την μισή ποσότητα από το φύλλο κανταΐφι στον πάτο του.

 

Ψεκάζουμε το φύλλο κανταΐφι με την μισή ποσότητα από το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των τυριών.

 

Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο φύλλο και περιχύνουμε επάνω το μείγμα από τα αυγά, το γάλα, το πιπέρι και στη συνέχεια ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.

 

Αφήνουμε την πίτα στην άκρη για 20’ λεπτά ώστε να απορροφήσει τα υγρά και να αφρατέψει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο για 20’ λεπτά στους 180°C βαθμούς (για όσο περιμένουμε την πίτα).

 

Στη συνέχεια ψήνουμε την πίτα για 30’ λεπτά στους 150°C σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο, μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη (περίπου) 30’ λεπτά στους 180°C ή έως ότου ροδοκοκκινίσει.

 

Όταν την βγάλουμε από τον φούρνο την αφήνουμε για 10’ λεπτά και μετά κόβουμε και σερβίρουμε!

 

 

Υλικά:

 

8 φρέσκα Ηπειρώτικα Αυγά αχυρώνα με καλαμπόκι

1 συσκευασία φύλλο κανταΐφι (450 g)

300 γρ. κίτρινο τυρί light (τριμμένο)

300 γρ. τυρί ρεγκάτο light (τριμμένο)

500 ml γάλα φρέσκο ελαφρύ 1,5%

120 γρ. βούτυρο

30 γρ. βούτυρο (για να αλείψουμε το ταψί)

½ κ.γ. δυόσμο ξερό

Πιπέρι

 

 

 

Διατροφικές πληροφορίες: (1/12 συνταγής)

  • Ενέργεια/Θερμίδες: 420 kcal
  • Πρωτεΐνη: 26 γρ.
  • Λιπαρά: 23 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 13 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 26 γρ.

 

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι