Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 150 γρ. guanciale
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 Ηπειρώτικο Αυγό ολόκληρο
- 4 κρόκοι
- 100 γρ. παρμεζάνα ή πεκορίνο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το αλάτι, τα σπαγγέτι και βράζουμε, ώστε να γίνουν al dente.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, αλλά κρατάμε το νερό στο οποίο βράσαμε τα μακαρόνια για αργότερα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι στην εστία της κουζίνας και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Κόβουμε το guanciale σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο καυτό πλέον τηγάνι.
Προσθέτουμε το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό, τους κρόκους, το πιπέρι, λίγο αλάτι και χτυπάμε καλά με ένα σύρμα.
Έπειτα, παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια και αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, για μην «κόψουν» τα αυγά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι με το guanciale, μία κουτάλα της σούπας από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, προκειμένου να ψηθούν τα αυγά από τα καυτά μακαρόνια.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε αμέσως με πιπέρι και τριμμένο τυρί.
Καλή όρεξη!