Οδηγίες Παρασκευής:

Χωρίζουμε τα Ηπειρώτικα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.

Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Κοσκινίζουμε από πάνω σε δόσεις το αλεύρι μαζί με το baking και ενσωματώνουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές κίτρινο μείγμα.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε σταδιακά (σε 3 μέρη) την μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων και ενσωματώνουμε πολύ απαλά με μια μαρίζ.

Βουτυρώνουμε ελάχιστα τα μικρά τσέρκια και τα τοποθετούμε σε τηγάνι με καπάκι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία (5 από 9). Με την βοήθεια ενός scoop παγωτού ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος σε κάθε τσέρκι γεμίζοντας περίπου μέχρι την μέση.

Ρίχνουμε λίγο νερό στις άκρες του τηγανιού, σκεπάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 7-8 λεπτά από την μία πλευρά. Γυρίζουμε με μια λαβίδα τα τσέρκια, σκεπάζουμε το καπάκι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά από την άλλη πλευρά. Αν τελειώσει το νερό ρίχνουμε λίγο ακόμα ώστε να υπάρχει πάντα ατμός μέσα στο τηγάνι.

Αφαιρούμε, ξεφορμάρουμε, σερβίρουμε ζεστά και γαρνίρουμε με μέλι και μούρα.

Υλικά:

  • 2 Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής μεγάλα
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.σ. γάλα
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 1 κ.σ. baking powder
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. φυτικό βούτυρο

Διατροφικές πληροφορίες ανά pancake:

  • Ενέργεια: 151 kcal
  • Υδατάνθρακες: 13 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 7.2 γρ.
  • Λιπαρά: 5.2 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2.2 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 1.2 γρ.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι