Σταθερή αξία για ένα γιορτινό τραπέζι, έναν μπουφέ ή ένα κυριακάτικο αργοπορημένο πρωϊνό…!
Υλικά:
- Ηπειρώτικα Αυγά από Κόκκινο Καλαμπόκι Ελευθέρας Βοσκής
- 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- Αλάτι & φρεσκοτριμμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά από κόκκινο καλαμπόκι ελευθέρας βοσκής και τα βράζουμε μέχρι να σφίξουν.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
- Αδειάζουμε τους κρόκους σε έναν πολυκόφτη και απλώνουμε τα ασπράδια σε μια πιατέλα.
- Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
- Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
- Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τοαλατοπίπερο και το μπέικον και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα.
- Γεμίζουμε τα ασπράδια με την κρέμα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κορνέ.
- Διακοσμούμε τα αυγά με σχοινόπρασο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.