Σταθερή αξία για ένα γιορτινό τραπέζι, έναν μπουφέ ή ένα κυριακάτικο αργοπορημένο πρωϊνό…!

Υλικά:

  • Ηπειρώτικα Αυγά από Κόκκινο Καλαμπόκι Ελευθέρας Βοσκής
  • 1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά από κόκκινο καλαμπόκι ελευθέρας βοσκής και τα βράζουμε μέχρι να σφίξουν.
  • Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  • Αδειάζουμε τους κρόκους σε έναν πολυκόφτη και απλώνουμε τα ασπράδια σε μια πιατέλα.
  • Σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
  • Ρίχνουμε στους κρόκους τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τοαλατοπίπερο και το μπέικον και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα.
  • Γεμίζουμε τα ασπράδια με την κρέμα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός κορνέ.
  • Διακοσμούμε τα αυγά με σχοινόπρασο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι