Το Anda curry, είναι ένα πλούσιο και γευστικό ινδικό πιάτο, που φτιάχνεται με βραστά αυγά, τα οποία μαγειρεύονται στο τηγάνι με μια σπιτική σάλτσα κάρυ. Ως πιάτο είναι εύκολο ως προς την παρασκευή του, καθώς σερβίρεται σε μόλις 30 λεπτά!
Συστατικά:
• ¼ του φλιτζανιού λάδι
• 2 μέτρια λευκά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
• 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1 μικρό κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο – περίπου 2 κουταλιές της σούπας
• 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
• 6 πράσινοι λοβοί κάρδαμου
• 1κ. γλ. τριμμένο κόλιανδρο
• ½ κ. γλ. τριμμένος κουρκουμάς
• ½ κ. γλ. με κόκκους μαύρου πιπεριού, ολόκληρους
• 6 ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κ. γλ. αλάτι
• ½ κ. γλ. μείγμα ινδικών καρυκευμάτων, garam masala
• 6 – 8 βραστά Ηπειρώτικα Αυγά, ξεφλουδισμένα
• 1 χούφτα μικρά, τρυφερά κοτσάνια φρέσκου κόλιαντρου
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτετε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν ελαφρά.
Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
Έπειτα, προσθέστε την κανέλα και το κάρδαμο.
Όταν τα μπαχαρικά αρχίσουν να βγάζουν τα αρώματά τους, ρίξτε στο τηγάνι το κόλιανδρο, τον κουρκουμά και τους κόκκους πιπεριού.
Μετά προσθέστε τις ντομάτες, το αλάτι και 1 φλιτζάνι νερό.
Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Όταν η σάλτσα έχει χυλώσει ρίξτε το garam masala και χαμηλώστε τη φωτιά.
Τέλος, προσθέστε όλα τα Ηπειρώτικα Αυγά και περιμένετε μέχρι να ζεσταθούν.
Σερβίρετε με λίγο κόλιανδρο.