Συστατικά:
Υλικά:
1 κρόκος Ηπειρώτικου Αυγού
170 γρ. μαύρη σοκολάτα με 60-70% κακάο
1 1/4 κούπα πλήρες γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Σαντιγί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φούσκες στην επιφάνεια.
Σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να κάνουμε αφρό. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές, το απομακρύνουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο του Ηπειρώτικου Αυγού προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά 5 κουταλιές σούπας από το μίγμα της ζεστής σοκολάτας. Το ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα συνεχώς για 1 λεπτό.
Μοιράζουμε σε 4 φλυτζανάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί.