Συστατικά:

Υλικά για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2- 3 κ.σ κρύο νερό

Υλικά για τη γέμιση:
8 φέτες μπέικον, τραγανό ψημένο, θρυμματισμένο
1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
4 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ
2 φλιτζάνια σαντιγί
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ τσαγιού πιπέρι
1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι (καγιέν)

Εκτέλεση:

Βήμα 1:
Σε μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι. Πασπαλίζουμε με κρύο νερό, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, ανακατεύοντας με το πιρούνι μέχρι να υγρανθεί όλο το αλεύρι και η ζύμη να καθαρίσει σχεδόν την πλευρά του μπολ (1 με 2 κουταλάκια του γλυκού ακόμη νερό μπορεί να προστεθεί αν χρειάζεται).

Βήμα 2:
Συγκεντρώνουμε τη ζύμη σε μια μπάλα. Πλάθουμε σε πεπλατυσμένο στρογγυλό σκεύος σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη και μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να είναι σφιχτή και κρύα, αλλά εύπλαστη. Αν διατηρηθεί στο ψυγείο για περισσότερο χρόνο, αφήνουμε τη ζύμη να μαλακώσει ελαφρώς πριν την κυλήσουμε.

Βήμα 3:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα. Με αλευρωμένο πλάστη, τυλίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα .Διπλώνουμε τη ζύμη στα τέταρτα και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε πιάτο. Ξεδιπλώνουμε και απλώνουμε στο πιάτο, πιέζοντας σταθερά στον πάτο και στο πλάι. Διπλώνουμε και τυλίγουμε τη ζύμη από κάτω.

Βήμα 4:
Στρώνουμε προσεκτικά τη ζύμη με αλουμινόχαρτο διπλού πάχους, πιέζοντας απαλά το αλουμινόχαρτο στο κάτω μέρος και στο πλάι της ζύμης. Αφήνουμε το αλουμινόχαρτο να επεκταθεί στην άκρη για να αποφύγουμε το υπερβολικό μαύρισμα. Ψήνουμε 10 λεπτά. Αφαιρούμε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 έως 4 λεπτά περισσότερο ή μέχρι η ζύμη να αρχίσει να ροδίζει και να δέσει. Εάν η κρούστα σχηματίσει φυσαλίδες, σπρώχνουμε απαλά τις φυσαλίδες προς τα κάτω με το πίσω μέρος του κουταλιού.

Βήμα 5:
Μειώνουμε ελαφρώς θερμοκρασία του φούρνου Πασπαλίζουμε το μπέικον, το τυρί και το κρεμμύδι σε κρούστα πίτας. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα Ηπειρώτικα Αυγά και στη συνέχεια χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα ρίχνουμε στο πιάτο.

Βήμα 6:
Ψήνουμε για 45 έως 50 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι που τοποθετεί στο κέντρο να βγαίνει καθαρό. Μετά από 10 λεπτά μπορούμε να σερβίρουμε!

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι