Αυτό το σπιτικό eggnog είναι παχύρρευστο, κρεμώδες, πλούσιο, νόστιμο και αρκετά εύκολο!
Συστατικά:
Υλικά:
6 κρόκοι Ηπειρώτικα Αυγά μεσαίου μεγέθους
150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
500 ml γάλα, πλήρες
400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
350 ml ρούμι
½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
¼ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη μαρέγκα:
50 γρ. Ηπειρώτικο Ασπράδι Αυγού
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Προετοιμασία & εκτέλεση:
Ξεκινάμε με την εκτέλεση της μαρέγκας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το Ηπειρώτικο Ασπράδι Αυγού, το αλάτι και με ένα σύρμα χειρός τα χτυπάμε μέχρι να αφρίσουν. Μόλις αφρίσουν, ρίχνουμε τη ζάχαρη κρυσταλλική σε δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη με μία σπάτουλα σε δόσεις ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά. Μόλις είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε τοποθετήσει μία μύτη 17 χιλ. και την αφήνουμε στην άκρη.
Εκτέλεση για το eggnog:
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το γάλα, το ρούμι, τη μισή ποσότητα ζάχαρης, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να αχνίσει.
Παράλληλα, σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, 6 κρόκους Ηπειρώτικα Αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Μόλις το μείγμα με το γάλα πάρει θερμοκρασία, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε δόσεις με ένα κουτάλι στο μπολ με τα Ηπειρώτικα Αυγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα, ώστε να πάρουν θερμοκρασία τα Ηπειρώτικα Αυγά.
Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα εκ νέου στο κατσαρολάκι, το μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι τα Ηπειρώτικα Αυγά να φτάσουν τους 82°C.
Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ποτήρια γαρνίροντας με λίγη μαρέγκα.