Υλικά
Για τη ζύμη & τη γέμιση:
60 γρ. ζάχαρη
160 γρ. καστανή ζάχαρη
60 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ. ξηρή μαγιά
400 γρ. αλεύρι για τσουρέκι και λίγο αλεύρι, για το άνοιγμα της ζύμης
120 γρ. βούτυρο, 60 γρ. λιωμένο και 60 γρ. σε θερμοκρασία δωματίου
2 Ηπειρώτικα Αυγά
4 γρ. αλάτι
Λίγο ηλιέλαιο
10 γρ. κανέλα
¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το γλάσο:
120 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
90 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. γάλα
½ κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα πορτοκαλιού
½ κ.γ. κανέλα
1 πρέζα τριμμένο γαρίφαλο
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στο μίξερ τη λευκή ζάχαρη, το γάλα, το νερό και τη μαγιά, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τα 60 γρ. βούτυρο, τα Ηπειρώτικα Αυγά και το αλάτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 10-15 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
Αλείφουμε με ηλιέλαιο ένα μπολ και την τοποθετούμε εκεί.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και με μια πετσέτα αν το επιθυμούμε.
Αφήνουμε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες ή μέχρι να φουσκώσει αρκετά.
Όταν η ζύμη φουσκώσει, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και τη μεταφέρουμε εκεί.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη.
Απλώνουμε τα 60 γρ. λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, αφήνοντας λίγο κενό από τις άκρες.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και πασπαλίζουμε πάνω από το λιωμένο βούτυρο.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ένα ρολό και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
Τοποθετούμε λαδόκολλας στο ταψί μας, ώστε τα cinnamon rolls να μην κολλήσουν.
Τοποθετούμε τα κομμάτια της ζύμης στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Καλύπτουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν για 30-60 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 170°C.
Αλείφουμε τα ρολάκια με λίγο λιωμένο βούτυρο, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα cinnamon rolls στην άκρη να κρυώσουν.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Χτυπάμε ξανά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.
Περιχύνουμε το γλάσο πάνω από τα cinnamon rolls, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια, και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!