Συστατικά:
Υλικά:
2 Ηπειρώτικα Αυγά
5 κ.σ βούτυρο
5 κ.γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 κούπας γάλα
4 φέτες ψωμί χωριάτικο
4 λεπτές φέτες ζαμπόν
2 λεπτές φέτες γραβιέρα
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 300 βαθμούς.
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν υποχωρήσουν οι φυσαλίδες, προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε δυνατά για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνουμε να πάρει μια βράση και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση με μοσχοκάρυδο.
Βήμα 2:
Αλείφουμε δύο φέτες ψωμί με μπεσαμέλ και προσθέτουμε δύο φέτες ζαμπόν πάνω από την καθεμία και από πάνω μια φέτα τυρί. Το ζαμπόν και το τυρί πρέπει να επικαλύπτουν ελαφρώς τις άκρες του ψωμιού. Συμπληρώστε το καθένα με μια φέτα ψωμί.
Βήμα 3:
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αλείφουμε τα σάντουιτς και από τις δύο πλευρές με βούτυρο, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά οι άκρες. Στο ταψί, τοποθετούμε το τυρί με την πλευρά του προς τα κάτω, και μαγειρεύουμε μέχρι το ψωμί να είναι σκούρο φρυγανισμένο και το τυρί να διαρρέει και να βγάζει φουσκάλες.
Στο ενδιάμεσο, τηγανίζουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο και προσθέτουμε ένα τηγανισμένο Ηπειρώτικο Αυγό σε κάθε σάντουιτς.
Απολαύστε ζεστό!