Συστατικά:
Υλικά:
175 γρ ζάχαρη άχνη
125 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
3 ασπράδια από Ηπειρώτικα Αυγά Ελεύθερης Βοσκής από Καλαμπόκι
75 γρ ψιλή ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για τη γέμιση:
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
*Θα χρειαστείτε επίσης: Σακούλα Κορνέ μιας χρήσης
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C/ πάνω κάτω και στρώνουμε 2 φύλλα ψησίματος. Χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και τα αμύγδαλα για λίγο σε ένα mixer μέχρι να ενωθούν καλά και μετά τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Βήμα 2:
Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να σχηματίσουν μαλακές κορυφές και μετά ανακατεύουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Βήμα 3:
Διπλώνουμε το μισό μείγμα αμυγδάλου στη μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να κόψουμε και διπλώσουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο, γυαλιστερό και να έχει μια υφή σαν κορδέλα καθώς πέφτει από τη σπάτουλα. Τέλος, με το κουτάλι γεμίζουμε τη σακούλα σωληνώσεων.
Βήμα 4:
Περνάμε προσεκτικά τη μαρέγκα σε στρογγυλό σχήμα (3 εκ) στο ταψί (θα απλώσει λίγο). Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά να στεγνώσουν λίγο – θα πρέπει να μπορούμε να τα αγγίξουμε ελαφρά χωρίς να κολλήσει κανένα μείγμα στο δάχτυλό μας. Τέλος, τα αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά.
Βήμα 5:
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και μετά χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη και τη σκόνη κακάο. Απλώνουμε αραιά στις επίπεδες πλευρές των μισών αμυγδαλωτών και στη συνέχεια αλείφουμε σάντουιτς μαζί με τα άλλα μισά.