Συστατικά:

Υλικά:

6 Ηπειρώτικα Αυγά
500gr πατάτες μεσαίου μεγέθους
μία χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
60gr Grana Padano ή παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικό)
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βήμα 1:
Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τις πατάτες και κόψτε τις σε κυβάκια. Βράστε τις για 5′ ή μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2:
Χτυπήστε ελαφρά τα Ηπειρώτικα Αυγά με τον μαϊντανό και το τυρί (εάν χρησιμοποιείτε) μέχρι να δέσουν μεταξύ τους. Το καλό χτύπημα των αυγών θα κάνει τη φριτάτα μας αφράτη.

Βήμα 3:
Προσθέστε τις πατάτες και αρωματίστε ολόκληρο το μείγμα με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4:
Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι σας με το ελαιόλαδο που έχει κάψει.

Βήμα 5:
Σκεπάστε το με ένα καπάκι και ανακινήστε το κάθε τόσο. Σε 5′ γυρίστε τη φριτάτα ανάποδα με μία σπάτουλα και ψήστε για ακόμα 2′ χωρίς καπάκι. Και είναι έτοιμη!

Βήμα 6:
Αν θέλετε μπορείτε να μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και να ψήσετε για 2′. Προσοχή το τηγάνι να είναι κατάλληλο για φούρνο.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι