Συστατικά:
Υλικά:
6 Ηπειρώτικα Αυγά
500gr πατάτες μεσαίου μεγέθους
μία χούφτα φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
60gr Grana Padano ή παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικό)
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τις πατάτες και κόψτε τις σε κυβάκια. Βράστε τις για 5′ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2:
Χτυπήστε ελαφρά τα Ηπειρώτικα Αυγά με τον μαϊντανό και το τυρί (εάν χρησιμοποιείτε) μέχρι να δέσουν μεταξύ τους. Το καλό χτύπημα των αυγών θα κάνει τη φριτάτα μας αφράτη.
Βήμα 3:
Προσθέστε τις πατάτες και αρωματίστε ολόκληρο το μείγμα με αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 4:
Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι σας με το ελαιόλαδο που έχει κάψει.
Βήμα 5:
Σκεπάστε το με ένα καπάκι και ανακινήστε το κάθε τόσο. Σε 5′ γυρίστε τη φριτάτα ανάποδα με μία σπάτουλα και ψήστε για ακόμα 2′ χωρίς καπάκι. Και είναι έτοιμη!
Βήμα 6:
Αν θέλετε μπορείτε να μεταφέρετε το τηγάνι στο φούρνο και να ψήσετε για 2′. Προσοχή το τηγάνι να είναι κατάλληλο για φούρνο.