Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε τα Πασχαλινά Ηπειρώτικα Αυγά που περίσσεψαν από την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα δεν χρειάζεται να αγχώνεστε… Δε χρειάζεται να πετάξουμε τίποτα!!! Νόστιμη Αυγοσαλάτα με τα Πασχαλινά Ηπειρώτικα Αυγά που περίσσεψαν, σπιτική σώς με απλά υλικά, πατάτες και καρότα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις και μετά τος Πάσχα.
Συστατικά:
Υλικά:
Ηπειρώτικα Αυγά 4 βραστά
Πατατες 2 μέτριες βραστές
Κρεμμυδι 1 φρέσκο
Πιπεριά 1 κόκκινη
Ντοματα 3 μικρές
Καλαμποκι 3 κουταλιές της σούπας
Καρότο 1
Ελαιόλαδο 1 κουταλιά του γλυκού
Αλάτι, όσο θέλετε
Για την σως της σαλάτας
Αγγουράκι Τουρσί 3
Μαγιονέζα 100 γραμμάρια
Γιαούρτι Στραγγιστό 100 γραμμάρια
Πιπέρι 1 κουταλιά του γλυκού
Άνηθος μια μικρή χούφτα
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 2 μέτριες σε μέγεθος πατάτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι το φρέσκο, το καρότο , την κόκκινη πιπεριά, τις ντομάτες , το κρεμμύδι και τα βάζουμε όλα μαζί στην σειρά σε ένα μεγάλο ταψάκι. Ψιλοκόβουμε τα βραστά Ηπειρώτικα Αυγά, τις βραστές πατάτες και το καλαμπόκι. Προσθέτουμε το αλάτι και το ελαιόλαδο. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κομμάτια από τις πίκλες, την μαγιονέζα, το γιαούρτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε την σως πάνω από τα λαχανικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μαζί για να ενσωματωθούν σωστά και η υπέροχη σαλάτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.