Υλικά
1 ¼ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
125 γρ. βούτυρο
2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
1½ κ. γλ. ζάχαρη
1½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. σ. μαγιά στιγμής
2 Ηπειρώτικα Αυγά μεσαία
1 βανίλια ή 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και το βούτυρο σε κομματάκια σε ένα κατσαρολάκι.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει τελείως το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίχνουμε το υγρό μίγμα στο στερεό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός.
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το αλάτι και τη βανίλια.
Το προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Βάζουμε την βαφλιέρα να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το όταν είναι πολύ ζεστή.
Αφού ψηθεί, την τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τη σκεπάζουμε με πετσέτα.
Αφού ψηθούν όλες οι βάφλες, αφαιρούμε την πετσέτα, για να γίνουν τραγανές.
Βάζουμε από πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή απόλαυση!