Συνταγή για σπιτική μαγιονέζα: Το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε πιάτο! 

Υλικά:

  • 2 κρόκοι Ηπειρώτικων Αυγών Ελευθέρας Βοσκής από Κόκκινο Καλαμπόκι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 300 γρ. σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε τους κρόκους σε ένα μπολ.

Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.

Λίγο λίγο, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα, αρχίζουμε να ρίχνουμε το σπορέλαιο.

Τελευταία προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.

Όταν έχουμε προσθέσει όλα τα υλικά, δυναμώνουμε τις κινήσεις μας κατά το ανακάτεμα, για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να αποκτήσει μια λεία και απαλή υφή.

Η σπιτική μαγιονέζα μας μπορεί να διατηρηθεί για 3-4 ημέρες στο ψυγείο.

 

Καλή όρεξη!

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι