Οδηγίες Παρασκευής:

Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε αλάτι και μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη. Προσθέτουμε 3-4 φλιτζάνια αλεύρι και αναμιγνύουμε καλά. Φροντίζουμε να τοποθετήσουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος σκεπασμένο με μια πετσέτα για να ξεκουραστεί. περιμένουμε μέχρι η ζύμη για το τσουρέκι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια της. Σε μια λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και τοποθετούμε το προζύμι σε μια τρύπα που ανοίγουμε στην μέση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το βούτυρο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια, το γλυκάνισο, και τη μαστίχα και ρίχνουμε το μίγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και το προζύμι. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας την ζύμη για το τσουρέκι καλά μέχρι να γίνει ομοιογενείς και να ξεκολλάει εύκολα από την λεκάνη. Αφού ολοκληρωθεί το ζύμωμα σκεπάζουμε την ζύμη για το τσουρέκι με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μερικές ώρες σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και να φουσκώσει (είναι έτοιμο μόλις γίνει περίπου η διπλάσια σε όγκο). Αφού φουσκώσει την πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα που θέλουμε να δώσουμε στο τσουρέκι και την τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί αφήνοντας το ταψί για μια με δύο ώρες να φουσκώσει (σκεπάζουμε με πετσέτα ή λαδόχαρτο).

Σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς C τοποθετούμε το ταψί αφού αλείψουμε το τσουρέκι με τους κρόκους από τα Ηπειρώτικα Αυγά και το πασπαλίσουμε με την αμυγδαλόψιχα. Το τσουρέκι μας θα είναι έτοιμο σε 35-45 λεπτά.

Υλικά:

  • 500γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φακελάκι βανίλια
  • 2 κουταλιές γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 κρόκους από Ηπειρώτικα Αυγά διαλυμένους σε λίγο νερό
  • αμυγδαλόψιχα σε λεπτά κομμάτια

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι