Συστατικά:

Υλικά:
4 ασπράδια από Ηπειρώτικα Αυγά
1 κ.σ κοφτή κορν φλάουρ (κοσκινισμένο)
1 πρέζα αλάτι
250 γραμ. ζάχαρη (ψιλή κρυσταλλική)
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλια
1 κ.γλ. λευκό ξύδι

Για το γαρνίρισμα:
½ κιλό σαντιγί (1 κονσέρβα φυτική κρέμα χτυπημένη βάσει των οδηγιών χρήσεως)
350 γραμ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους (ή φρούτα της αρεσκείας σας)
Άχνη Ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βήμα 1:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα για να ψήσουμε τη μαρέγκα .Θα ψήσουμε στους 100°C, στη μεσαία σχάρα.

Βήμα 2:
Διαχωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι από τα 4 Ηπειρώτικα Αυγά και τα τοποθετούμε σε διαφορετικά μπωλ.

Βήμα 3:
Σε καθαρό και στεγνό μίξερ, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και τα ασπράδια.

Βήμα 4:
Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, και να κάνει απαλές κορυφές. Είναι προτιμότερο να χτυπάμε τη μαρέγκα, για πολλή ώρα σε μέτρια ταχύτητα, γιατί διατηρεί τον όγκο της καλύτερα.

Βήμα 5:
Ρίχνουμε στη μαρέγκα βροχηδόν την κρυσταλλική ζάχαρη, και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό σε δυνατή ταχύτητα, να γυαλίσει καλά, να λιώσει η ζάχαρη, και να σταθεροποιηθεί η μαρέγκα.

Βήμα 6:
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα.

Βήμα 7:
Προσθέτουμε το ξύδι και βγάζουμε το μπολ του μίξερ. Το ακουμπάμε στον πάγκο.

Βήμα 8:
Κοσκινίζουμε το κόρν φλάουρ, κι απαλά με μία μαλακή σπάτουλα, αναδιπλώνουμε με απαλές κινήσεις 5-6 φορές το μίγμα.

Βήμα 9:
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε ταψί.

Βήμα 10:
Απλώνουμε το μίγμα σε κουταλιές, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σχηματίζοντας νοητά έναν κύκλο 25 εκατοστών.

Βήμα 11:
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα και 20 λεπτά περίπου, μέχρι να στεγνώσει η μαρέγκα.

Βήμα 12:
Σβήνουμε το φούρνο, και την αφήνουμε μέσα, με την πόρτα μισάνοιχτη, μέχρι να κρυώσει τελείως.

Βήμα 13:
Αφαιρούμε το χαρτί προσεκτικά από την μαρέγκα.

Βήμα 14:
Την τοποθετούμε σε μία μεγάλη πιατέλα και βάζουμε από πάνω την σαντιγύ, τα φρούτα του δάσους.

Βήμα 15:
Την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον και πριν την σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

TIP:
Αν θέλετε να δώσετε ύψος στην πάβλοβα, μπορείτε να κάνετε 2 φύλλα μαρέγκα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία στην παρασκευή της.
Προτιμήστε να φτιάξετε δική σας σαντιγί από φυτική κρέμα και όχι του εμπορίου για να υπάρχει ισορροπία στην γεύση.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι