Οδηγίες Παρασκευής:

Βράζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος, αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά που τα έχουμε χτυπήσει, μαζί με τους επιπλέον 2 κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα αλείφουμε ένα – ένα με βούτυρο, τα φύλλα πρέπει να προεξέχουν λίγο από το ταψί. Στρώνουμε την μισή κρέμα, πασπαλίζουμε με κουβερτούρα, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν μέσα στο ταψί. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Το τελευταίο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε. Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα σαν κορδόνια. Ψήνουμε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας και μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε. Όταν θα είναι χλιαρή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 250γρ βούτυρο
  • 180γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 225γρ ζάχαρη
  • 3 τεμ. βανίλιες
  • 2 Ηπειρώτικα Αυγά
  • 2 τεμ. κρόκους από Ηπειρώτικα Αυγά
  • 500γρ. φύλλο κρούστας
  • 150γρ. κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ζάχαρη για το πασπάλισμα
  • 1,5 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α.Ε.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ (26510) 94180 / 92743 / 93988 / 91787
F (26510) 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι