Οδηγίες Παρασκευής:
Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο – λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι.
Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο. Γίνονται 400 γραμ. μαγιονέζα.
Υλικά:
- 2 κρόκοι από Ηπειρώτικα Αυγά
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα
- 300 ml σπορέλαιο
- 1 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι