Συστατικά:

Υλικά:

1 κρόκος Ηπειρώτικου Αυγού
170 γρ. μαύρη σοκολάτα με 60-70% κακάο
1 1/4 κούπα πλήρες γάλα
4 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Σαντιγί για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε συχνά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές φούσκες στην επιφάνεια.

Σιγοβράζουμε για άλλα 3 λεπτά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα για να κάνουμε αφρό. Μόλις το μίγμα γίνει ομοιογενές, το απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο του Ηπειρώτικου Αυγού προσθέτοντας κουταλιά κουταλιά 5 κουταλιές σούπας από το μίγμα της ζεστής σοκολάτας. Το ρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι.

Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε τη σοκολάτα συνεχώς για 1 λεπτό.

Μοιράζουμε σε 4 φλυτζανάκια και γαρνίρουμε με σαντιγί.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι