Υλικά:

4 Ηπειρώτικα Αυγά από κόκκινο καλαμπόκι, θυμάρι και ρίγανη

250 γρ. βούτυρο & λίγο ακόμη, για τη φόρμα

2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική

1 γιαούρτι πλήρες

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του & λίγο ακόμη, για τη φόρμα

2 βανίλιες

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε.

Διαχωρίζουμε ασπράδια από τους κρόκους των Ηπειρώτικων Αυγών.

Χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα ασπράδια, μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν μαρέγκα. Έπειτα την βάζουμε στο ψυγείο.

Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο, το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Τότε προσθέτουμε τους κρόκους και κατόπιν, εναλλάξ το γιαούρτι με το αλεύρι και τις βανίλιες.

Σταματάμε να χτυπάμε με το μίξερ και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά τη μαρέγκα ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές, από κάτω προς τα πάνω.

Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ελέγχουμε το κέικ με ένα μαχαίρι, για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί μέχρι μέσα και το βγάζουμε από τον φούρνο.

Το αφήνουμε να κρυώσει και τέλος, ξεφορμάρουμε.

Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το πιο αφράτο, αρωματικό και κίτρινο κέικ βανίλιας.

Καλή απόλαυση!

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι