Αυγοφέτες της γιαγιάς
Ιδανική και νόστιμη επιλογή για όλες τις ηλικίες
ΥΛΙΚΑ
- 2-3 Ηπειρώτικα αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα τηγανίσετε)
- Μπαγιάτικο ψωμί ή φέτες του τοστ
- 1 κούπα γάλα
- Βούτυρο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ | Αυγοφέτες
Αν επιλέξετε ψωμί, το κόβετε σε μέτριες φέτες.
- Βάζετε στο τηγάνι ένα κουτάλι της σούπας από το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε τα Ηπειρώτικα αυγά με το γάλα.
- Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού (όσες χωράει το τηγάνι την κάθε φορά) στο μείγμα και τις μουσκεύετε καλά.
- Τις βάζετε να τηγανιστούν.
- Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
- Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για κάθε φέτα/φέτες.
Σημαντική σημείωση:
- Πριν το τηγάνισμα θα προσθέτετε στο τηγάνι λίγο βούτυρο, ώστε να γίνουν πιο τραγανές και να μην κολλήσουν.
- Αν θέλετε, να τις κάνετε γλυκές, μπορείτε να προσθέσετε πάνω λίγη ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα.
- Αν θέλετε αλμυρές, μπορείτε να βάλετε τυρί ή γαλοπούλα η ζαμπόν κ.α. Μπορείτε, όμως, να τις φάτε και σκέτες. Είναι εξίσου νόστιμες.