Αυγοφέτες της γιαγιάς

Ιδανική και νόστιμη επιλογή για όλες τις ηλικίες

ΥΛΙΚΑ

  • 2-3 Ηπειρώτικα αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα τηγανίσετε)
  • Μπαγιάτικο ψωμί ή φέτες του τοστ
  • 1 κούπα γάλα
  • Βούτυρο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ | Αυγοφέτες

Αν επιλέξετε ψωμί, το κόβετε σε μέτριες φέτες.

  • Βάζετε στο τηγάνι ένα κουτάλι της σούπας από το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα Ηπειρώτικα αυγά με το γάλα.
  • Βουτάτε τις φέτες του ψωμιού (όσες χωράει το τηγάνι την κάθε φορά) στο μείγμα και τις μουσκεύετε καλά.
  • Τις βάζετε να τηγανιστούν.
  • Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
  • Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για κάθε φέτα/φέτες.

Σημαντική σημείωση:

  1. Πριν το τηγάνισμα θα προσθέτετε στο τηγάνι λίγο βούτυρο, ώστε να γίνουν πιο τραγανές και να μην κολλήσουν.
  2. Αν θέλετε, να τις κάνετε γλυκές, μπορείτε να προσθέσετε πάνω λίγη ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα.
  3. Αν θέλετε αλμυρές, μπορείτε να βάλετε τυρί ή γαλοπούλα η ζαμπόν κ.α. Μπορείτε, όμως, να τις φάτε και σκέτες. Είναι εξίσου νόστιμες.

OVO FRESCO A.B.E.E.

1ο Χλμ Μπιζανίου - Αμπελιάς,
45500 Ανατολή, Ιωάννινα
Τ +30 (26510) 94180/92743/93988/91787/ 93988
Ε info@ipirotika-avga.gr

Λοιποί Σύνδεσμοι