Συστατικά:
Υλικά:
4 Ηπειρώτικα Αυγά μεσαίου μεγέθους
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι χωρίς τα σπόρια
4 σκ. σκόρδο, κομμένες σε λεπτές κάθετες φέτες
200 γρ. θρυμματισμένη φέτα
800 γρ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι (κατά προτίμηση)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση:
Βήμα 1:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το τσίλι, την πιπεριά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
Βήμα 2:
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το κύμινο και μια νότα αλάτι. Για τα επόμενα 5 λεπτά, ανεβάζουμε λίγο τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 3:
Χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά πάνω από τη σάλτσα, με ένα κουταλάκι καλύπτουμε τα ασπράδια με τη σάλτσα χωρίς να πειράξουμε τον κρόκο και σβήνουμε το μάτι του φούρνου.
Βήμα 4:
Απλώνουμε τη φέτα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό.
Βήμα 5:
Σερβίρουμε τη shakshuka με το τηγάνι και συνοδεύουμε με ψημένες φέτες ψωμιού.