Παραδοσιακό Πασχαλινό Τσουρέκι

.

Μπουγάτσα με σοκολάτα

Κλικ για μεγέθυνση
Βράζουμε το γάλα μαζί με τις βανίλιες σε μια κατσαρόλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. 
Μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε ένα άλλο σκεύος, αλλά συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά που τα έχουμε χτυπήσει , μαζί με τους επιπλέον 2 κρόκους και ανακατεύουμε γρήγορα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. 
Αλείφουμε ένα ταψί με βούτυρο, στρώνουμε τα μισά φύλλα, τα αλείφουμε ένα – ένα με βούτυρο, τα φύλλα πρέπει να προεξέχουν λίγο από το ταψί. Στρώνουμε την μισή κρέμα, πασπαλίζουμε με κουβερτούρα, στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν μέσα στο ταψί. Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα – ένα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. 
Το τελευταίο φύλλο δεν το πασπαλίζουμε. Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα σαν κορδόνια. Ψήνουμε για 35- 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μας και μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε. Όταν θα είναι χλιαρή πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- 1 λίτρο Γάλα 
- 250 γρ. Βούτυρο
- 180 γρ. Σιμιγδάλι ψιλό 
- 225 γρ. Ζάχαρη 
- 3 τεμ. Βανίλιες 
- 2 Ηπειρώτικα Αυγά 
- 2 τεμ. Κρόκους από Ηπειρώτικα Αυγά
- 500 γρ. Φύλλο κρούστας 
- 150 γρ. Κουβερτούρα 
- 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο 
- Ζάχαρη για το πασπάλισμα 
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας Κανέλα 
- Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Ho.Re.Ca, hall 4, A06 - Σας περιμένουμε!
Τούρτα Σεράνο
Στην αρχή της σελίδας