Παραδοσιακό Πασχαλινό Τσουρέκι

.

Τούρτα Σεράνο

Κλικ για μεγέθυνση
Εκτέλεση για Τούρτα
Χτυπάμε τα Ηπειρώτικα Αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέσα σε λεκάνη που βρίσκετε πάνω σε κατσαρόλα με ζεστό νερό (μπεν μαρι) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (40Νο) ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 20 ως 30 λεπτά.

Εκτέλεση για Κρέμες
1η κρέμα: Χτυπάμε το ένα μόρφατ με την ανάλογη ζάχαρη και προσθέτουμε την μία κουβερτούρα λιωμένη και δύο βανίλιες. 
2η κρέμα: Χτυπάμε το δεύτερο μόρφατ με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε στη συνέχεια την λιωμένη κουβερτούρα και τις βανίλιες. 
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη και συναρμολογούμε την τούρτα μας.
Βασικά υλικά
- 10 Ηπειρώτικα Αυγά 
- 2 ½ κούπες ζάχαρη 
- 2 ½ κούπες αλεύρι φαρινάπ - 6 κουτ. Σούπας κακάο
Υλικά για τις κρέμες 
- 2 μόρφατ ( κονσέρβα) 
- 2 κουβερτούρες 
- 1 ζαχαρούχο γάλα 
- 4- 5 βανίλιες 
- Ζάχαρη τόση όση ένα κουτί μόρφατ
Μπουγάτσα με σοκολάτα
Ραβανί
Στην αρχή της σελίδας