Παραδοσιακό Πασχαλινό Τσουρέκι

.

Ραβανί

Κλικ για μεγέθυνση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα να βράσουν για 5 λεπτά (μετράμε από τη στιγμή που αρχίζει ο βρασμός). 
Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλυκό. 
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder σε ένα μπολ. 
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και το σπορέλαιο με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε ξανά, για λίγο. 
Τέλος, προσθέτουμε τα Ηπειρώτικα Αυγά. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού. 
Αδειάζουμε σε ταψί με διαστάσεις 33x27 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 45 λεπτά. 
Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε καυτό όπως είναι με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να το τραβήξει όλο και να κρυώσει καλά. Σερβίρεται σκέτο, με σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
- 4 Ηπειρώτικα Αυγά 
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό 
- 1 κούπα αλεύρι 
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 2% 
- 1/2 κ.γ. baking powder 
- 2-3 βανίλιες 
- 1 κούπα σπορέλαιο 
- 1 κούπα ζάχαρη 
- 2 κ.γ ξύσμα λεμονιού
για το σιρόπι 
- 4 κούπες ζάχαρη 
- 3+1/2 κούπες νερό 
- 3-4 φλούδες λεμόνι (μόνο το κίτρινο μέρος, όχι το άσπρο, γιατί πικρίζει)
Τούρτα Σεράνο
Ατομικά Ομελετάκια
Στην αρχή της σελίδας