Παραδοσιακό Πασχαλινό Τσουρέκι

.

Μαγιονέζα

Κλικ για μεγέθυνση
1. Βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Λίγο - λίγο, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σπορέλαιο με ροή κλωστής. Στο τέλος προσθέτουμε το λεμόνι και το ξίδι. 
2. Προς το τέλος του ανακατέματος δυναμώνουμε τις κινήσεις μας για να πήξει καλά η μαγιονέζα και να γίνει σατινέ. Τη διατηρούμε για 3-4 μέρες στο ψυγείο. Γίνονται 400 γραμ. μαγιονέζα.
- 2 κρόκοι από Ηπειρώτικα Αυγά 
- 1 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα 
- 300 ml σπορέλαιο 
- 1 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού 
- 1 πρέζα ζάχαρη 
- αλάτι 
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ατομικά Ομελετάκια
Στραπατσάδα
Στην αρχή της σελίδας