Παραδοσιακό Πασχαλινό Τσουρέκι

.

Δίπλες

Κλικ για μεγέθυνση
Για τις δίπλες: 
Στον κάδο του μίξερ ρίχνω τα Ηπειρώτικα Αυγά ένα-ένα, το αλεύρι καλά κοσκινισμένο, το ξύσμα των εσπεριδοειδών μου και το ούζο ή το τσίπουρο. Ότι έχουμε. Χτυπάμε πολύ καλά κι όταν σχηματιστεί ένα μαλακό ζυμάρι, κλείνουμε το μίξερ και δουλεύουμε λίγο ακόμη με τα χέρια. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας μας, στρώνουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό σχετικά φύλλο. Με ένα μαχαίρι κόβω το φύλλο σε μεσαίες λωρίδες και τις ρολάρω σα σαλιγκαράκι. Τυλίγω τις λωρίδες ή τους δίνω ό,τι σχήμα εγώ θέλω, τις αφήνω στην άκρη και βάζω στη φωτιά το τηγάνι με το λάδι να κάψει. Ρίχνω με μια τρυπητή κουτάλα τις άψητες δίπλες στο λάδι και τις αφήνω ελάχιστα λεπτά μέχρι να τηγανιστούν και να ροδίσουν. Τις βγάζω με την κουτάλα και τις αφήνω σε λαδόχαρτο ή απορροφητικό χαρτί. Τις τοποθετώ σε μια πιατέλα κι ετοιμάζω το σιρόπι μου. 

Για το σιρόπι: 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ρίχνω το νερό με τη ζάχαρη, το μέλι και τους χυμούς των εσπεριδοειδών κι ανακατεύω καλά, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα λείο και γυαλιστερό σιρόπι. Με την τρυπητή κουτάλα βυθίζω μία-μία τις δίπλες μου στο σιρόπι και τις αφήνω για 30''-40'' να απορροφήσουν το σιρόπι.

για τις δίπλες:

- 5 Ηπειρώτικα Αυγά

- 1/2 λεμόνι, ξύσμα

- 1/2 πορτοκάλι, ξύσμα

- 1/2 μανταρίνι, ξύσμα

- 1/3 κούπα(ες) ούζο ή τσίπουρο

- 500 γρ. αλεύρι

- λάδι για το τηγάνισμα

για το σιρόπι:

- 1/2 κούπα(ες) ζάχαρη

- 1/2 κούπα(ες) νερό

- 1 κούπα(ες) μέλι

- 1/2 λεμόνι, χυμός

- 1/2 πορτοκάλι, χυμός

- 1/2 μανταρίνι, χυμός

Τορτίγια Ισπανική
Κέικ καρότου
Στην αρχή της σελίδας