Λίγα λόγια για την διαδρομή μας:

1962

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΑΣ...

Η ιστορία της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων Α.Ε. ξεκινά το 1962 στα Ιωάννινα, στον τόπο που το φυσικό περιβάλλον χαρακτηρίζεται από την αγνότητά και την ομορφιά του. Τότε ο ιδρυτής τη, πιστεύοντας στο μέλλον της πτηνοτροφίας στη χώρα μας έκανε την αρχή. Κατασκεύασε τον πρώτο θάλαμο παραγωγής με 3000 κότες. Την εποχή εκείνη η οργανωμένη πτηνοτροφία ήταν κάτι άγνωστο στη χώρα μας αφού όλα τα αυγά προερχόντουσαν από χωρικές εκτροφές.
1962-1982

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ

Τα χρόνια που ακολούθησαν, επιβεβαίωσαν την ορθότητα της σκέψης και της επιλογής του ιδρυτή. Η εταιρεία αναπτύχθηκε με σταθερά βήματα έχοντας από την πρώτη στιγμή στόχο της την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

1982

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ...

Το 1982, η εταιρεία πέρασε στα χέρια των 2 παιδιών του ιδρυτή. Με συνεχείς επενδύσεις πάντα σε τεχνολογίες αιχμής, οι παραγωγικές μονάδες της εταιρίας εκσυγχρονίστηκαν, επεκτάθηκαν ενώ καθετοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες.
1995

ΟΡΓΑΝΙΚΟ ΛΙΠΑΣΜΑ

Το 1995 προχώρησαν στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας των λυμάτων των πτηνοτροφικών μονάδων και μετατροπής τους σε οργανικό λίπασμα. Έτσι αποτέλεσε μία από τις πρώτες μονάδες αυγοπαραγωγής στην Ελλάδα που δεν επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον με τα απόβλητα της.

1999

OVO FRESCO A.B.E.E.

Τα δύο αδέλφια το 1999 έκαναν το επόμενο μεγάλο και ταυτόχρονα πρωτοπόρο βήμα για την αυγοπαραγωγή στη χώρα μας. Ίδρυσαν την OVO FRESCO A.B.E.E. Για πρώτη φορά στη χώρα μας παρήχθησαν φρέσκα παστεριωμένα προϊόντα αυγού παρήχθησαν στην Ελλάδα. Από τότε η OVO FRESCO Α.Β.Ε.Ε., έχει γίνει κύριος προμηθευτής της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εταιρειών μαζικής εστίασης, ενώ παράλληλα προωθεί με επιτυχία τα προϊόντα της στις χώρες των Βαλκανίων και της Κύπρου.

2010

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΥΓΑ

Το 2010 ξεκίνησε η κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά των αυγών με την επωνυμία «Ηπειρώτικα Αυγά». Η ονομασία επιλέχθηκε γιατί περιλαμβάνει όλες τις αξίες της Ηπειρώτικης προέλευσης. Αγνά προϊόντα, καθαρό περιβάλλον, άνθρωποι με μεράκι για παραγωγή και αγάπη για τα ζώα.

Σήμερα...

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ...

Σήμερα η Πτηνοτροφική Ιωαννίνων Α.Ε., 50 χρόνια μετά την ίδρυσή της, έχει πτηνοτροφεία πλήρως καθετοποιημένα συνολικής δυναμικότητας 250000 ορνίθων, παράγοντας αυγά καθημερινά και διανέμοντάς τα σε όλη την Ελλάδα.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος!

 

 

Στην αρχή της σελίδας